Rémálmok foglya

Írta: Morgan Le Fay

Az árulás olyan bűn, amely sosem nyerhet bocsánatot. Nem számít, ki követi el, mikor, de még az sem, ki ellen. Bűn, és minden bűnnek megvan a büntetése.

Perselus Pitonnak is el kell szenvednie a maga büntetését, a fizikai és a lelki fájdalmakat egyaránt. A fizikaiakat, hiszen a Nagyúr szolgálóinál jobban senki sem tudja, hogyan lehet minél több kínt okozni. És a lelkieket, hiszen nála jobban kevesen tudják, mi vár rá. Hogy módszeresen meg fogják törni, elveszik a méltóságát, az ép eszét.

Vagy már el is vették?
Hiszen csak ül a cellája jeges padlóján, melyet az eleven hegybe vájt az egykori alkotó, a tekintete a semmibe réved, próbálva belekapaszkodni egy szép emlékbe. De egyre nehezebb, a képek egyre halványabbak, a hangok távoliak, a bőrén is már csak hideget és fájdalmat érez.

Ahogy az ajtó nyílik, a kinti, gyér fény is élesen hasít a szemébe, el is kell fordítania a fejét a villogó penge elől.
A belépő alak annál feketébb, ahogy közeledik hozzá, valami terhet cipelve. Ő is feláll, bár már teljesen mindegy, hiszen csak percek kérdése, hogy ismét eszméletlenül feküdjön a padlón.
De nem, most nem történik semmi. A látogató átadja a csomagot és, egyetlen szó nélkül távozik, fájdalmas némaságot hagyva maga mögött.
A köré tekert anyagon át képtelenség látni, mi az, amit most ő tart a karjában, de nem is kell, hogy akár csak egy pillantást vessen rá.
És az emlékek, melyek hosszú napok óta csak halványultak és távolodtak, most közelivé válnak, még jobban kihangsúlyozva, hogy a test, amit most magához szorít, milyen hideg, mennyire merev.
Nem mozdul, mint régen, nem szól, és már soha többé nem is fog.
De nem engedi el, leül vele a fal tövébe, de le sem veszi róla a szemét.

És akkor csoda történik!
Az élettelen test mozdulni látszik, s megint olyan forró, mint akkor régen. A cella hideg falai szertefoszlanak, valahonnan egy tűz lágy fénye táncol. A padló már ágy, a pókhálók vastag bársonyfüggönyök.
A halott csupán alszik, a rab pedig kiszabadul rémálma börtönéből.

Minden bűnnek megvan a büntetése...