Gilda: A halál röpte

"...korához képest meglepően fejlett varázserővel rendelkezett, és - ez volt a legérdekesebb és legnyugtalanítóbb - már rájött, hogy bizonyos mértékben irányítani tudja képességeit. Elkezdett tudatosan élni velük. Azt is láthattad, hogy nem véletlenszerűen kísérletezgetett, ahogy azt más ifjú varázslók teszik. Máris a többi emberrel szemben használta a mágiát: megfélemlítésre, büntetésre, uralkodásra. A megfojtott nyúlról és a barlangba csalt gyerekekről szóló történetek épp eleget elárultak... Tisztában volt vele: ha akar, tud fájdalmat okozni." (Harry Potter és a félvér herceg, 265. old.)

Tom Denem ifjúkori naplója. Mit érezhet egy 11 éves lelencgyerek, amikor megtudja, hogy varázsló? Hogyan alapozza meg a helyét az új környezetében? Mik a mozgatórugói a tetteinek, és hogyan jut el odáig, hogy véghezvigye őket?

Figyelmeztetés: A mű szándékosan modern
nyelvezetben íródott. Akit ez zavar, ne olvassa el! A napló továbbá jellegéből adódóan spontán, pillanatnyi gondolatokat tartalmaz, nem úgy, mint egy utólagosan írt, kerettörténettel bíró, olvasásra szánt e/1-es elbeszélés. Ebbe a naplóba Tom csak néhány, számára fontos eseményt, gondolatot jegyzett le, az iskola napi működése kevéssé kötötte le a figyelmét.

e-mail