Katie Giorgessa: Mikor a fény az árnnyal összecsap

(Megjegyzés: Az alábbi mű a HP és a Főnixszobor, Tükrök Labirintusa és Remény Szelencéje c. regények tulajdonképpeni lezárása, de a történet megértéséhez ezek ismerete nem feltétlenül szükséges.)

Voldemort az Alapítók előrelátásának köszönhetően fogságba esett ugyan, azonban a háttérben megbújó harc rengeteg áldozatot követelt; Harry, Ron, Dumbledore, Piton halott, ahogy sokan mások is. És csak egyvalami biztos: a Díva, Voldemort első számú híve életben van, s vezetésével a halálfalók megkezdik a kutatást Griffendél, Hollóhát és Hugrabug három kulcsáért, melyeket három különböző személy őriz, hogy azoknak segítségével kiszabadítsák mesterüket.
E három személynek szüksége van észre, bátorságra és szerencsére, hogy meg tudják menteni a világot a pusztulástól.
Egyikük Hermione, az ő szemszögéből követjük végig az eseményeket, s kísérjük nyomon, hogyan próbálja a lány kétségbeesetten megmenteni saját és társai életét.
A kis csapat, melynek céljává a Díva felkutatása és félreállítása válik, a lehető legfurcsább személyekből áll össze, így a vezetőjükként fellépő Hermione nem tudhatja, hogyan reagálnak majd reménytelen helyzetükre.
A lány szép lassan rádöbben, egyedül van a világ ellen, egyedül a világért, melyről rengeteg mindent megtud az álmaiban föl-fölbukkanó bölcsektől, és egy olyan személytől, akit tiszta szívéből gyűlöl, mégis szánalmat érez iránta.
A kérdés csupán az, el bírja-e a viselni a lány a ránehezedő felelősség és tudás súlyát, hogy helyes döntéseket tud-e hozni, és meg tudja-e ítélni, kiben bízzon meg és kiben ne…

e-mail