Harry Potter és a Tűz Serlege

New York - Premier - 2005. november 12.

 

A rajongók türelmetlenül várták, hogy a Roxfortban történt eseményekről készült dokumentumfilm szereplői megérkezzenek a New York-i helyszínre. Mindenfelől kiáltozásokat és sikítozásokat lehetett hallani. Olyannyira kiabáltak és sikoltoztak a rajongók, hogy némelyikük be is rekedt.
Ezt a problémát enyhítendő hirtelen egy nagydarab ember jelent meg a sorok előtt, és rivallókat kezdett szétosztani. Egy szőke fiú oktalan módon kinyitotta a rivallóját, mire felhangosított női sikoly hallatszott.
- IMÁDLAK JASON ISAACS! VELED AKAROM TÖLTENI AZ ÉJSZAKÁT!

A férfi egy kissé meghökkent, majd megböködte a rivallókat osztogató vállát.
- Ööö... Bocsánat! Ez Jason Isaacs-os. Nem kérhetnék egy Katie Leungost?
- De, persze! Bocs, haver! - nevetett a férfi, és egy másik rivallót nyújtott át. Mikor azonban elfordult, ördögi vigyor ült ki az arcára.
- Köszi!
Ekkor megérkezett a színészek hada. Először is Katie Leung sétált be a vörös szőnyegre. A férfi izgatottan kinyitotta a rivallóját, mire éles hang hasított a levegőbe.
- TEGNAP LEFEKÜDTEM MICHAEL GAMBONNAL, ÉS NAGYON ÉLVEZTEM!
Többen döbbenten meredtek a férfira, aki először rákvörös lett, majd kisasszézott a tömegből. Katie Leung azonban nem zavartatta magát. Éppen egy bugyira adott autogramot, mikor hirtelen egy HP6 kötetet tartó kéz emelkedett a levegőbe, és jól fejbe kólintotta a lányt.

A tömeg hirtelen elhallgatott, majd egy állati bőrökbe öltözött ősember tolakodott előre. Megragadta Katie haját, és egy "Ungabunga!" felkiáltással elhúzta őt a szőnyegről.
Az emberek azonban nem sokáig maradtak sztár nélkül. Hirtelen Daniel Radcliffe jelent meg valami undorító kék öltönyben, és hozzá való még kékebb nyakkendőben. Felcsendült a James Bond filmek főtémája, és Dan különböző pózokba állva brillírozott a szőnyegen. Egy idő után ezt valaki megunta, és egy ártatlannak látszó kólásüvegből idegmérget öntött a fiúra, akinek ezután úgy maradt a szája, és örök életére vigyorognia kell majd.

Miután Dan vigyorogva elvonult, egy talicska jelent meg, rajta Robert Pattinson megmerevedett holttestével. A talicskát toló emberke leborította a rakományát a vörös szőnyeg közepére, majd elment. A holttest hogy, hogy nem, mozdulatlan arccal, vigyázzba állva tűrte a fotózást.

A vörös szőnyeg túlsó végén most a szégyenlős Jason Isaacs jelent meg.

Mikor észrevette a rajongóit jelző kék lufikat odatrappolt hozzájuk, és szétharapta őket. A lufik nagyokat durranva robbantak szét Jason fogai nyomán. A rajongók nagyokat sikongatva nézték a jelenetet. Végül Jason elmosolyodott.
- Nyugi, csak vicceltem! - mondta. - A londoni premier idején éppen egy kocsiban kellett b****om, gondoltam jót tesz egy kis változatosság.
Ekkor észrevette a szőnyeg közepén ácsorgó Robert holttestét. Odaszaladt hozzá, átölelte, és büszkén kidüllesztette a mellét.
- Ott voltam, mikor meghalt! - vigyorodott el.

A szőnyegen most David Tennant jelent meg, szerepe szerint Brendan Gleesonnak álcázva. Dühösen vonult el az őt éltető rajongók előtt, miközben magában fortyogott.
- Ki nem állhatom az ilyen nagy hepajokat! Ha az a bunkó Potter gyerek nem az igazi Mordont nyíratja ki helyettem, most békében nyugodhatnék, de neeeem... Meg tudnám fojtani azt a kis férget.
A keze úgy mozdult, mintha máris ott lenne a kezében Harry Potter nyaka.

Eközben az előtérben a trió, Dan, Emma és Rupert egymás mellé keveredett, és ennek örömére csoportos ölelkezésbe kezdtek.
- Sziasztok! Hol voltatok eddig? - kérdezte Dan.
- Hát, tudod, nem volt könnyű olyan ruhát találnom, ami felül halászhálóból, alul meg kiegyenesített bicikligumi-belsőből készült, de végül sikerült. Csak egy kicsit sokáig tartott - magyarázta Emma.
- Én meg kitöltöttem egy jelentkezési lapot, azért késtem - mondta Rupert.
- Jelentkezési lapot? Hova jelentkeztél?
- A légierőhöz - mutatott a vállára Rupert.

Hirtelen Mike Newell, a rendező jelent meg a trió előtt. Nézegette egy ideig Emmát, majd a mutatóujjával a hasára bökött.
- Hé! Ez a ruha nem abból a halászhálóból készült, amit a nyaralóm csónakházában őrizgettem?
- De - mosolygott szégyenlősen Emma. - A szoknya része meg a biciklik gumijából. De tök jó, nem?
- Hát! - vakarta meg a fejét Mike. - Nem igazán az ízlésem.
- Na várj csak! - csattant fel Dan. - Megsértetted Emmát, ezért most leharapom az orrod!

Ekkor hangos sziszegés hallatszott, és Ralph Fiennes jelent meg Dan mellett, majd ujjai karmokba rándultak, és le akarta harapni Dan fülét. Dan annyira megrémült, hogy a szája, amit már-már rendbe tudott hozni az ideggáztámadást követően, ismét vigyorba húzódott.

Mielőtt azonban Ralph véghez vihette volna gonosz tervét (tudniillik, hogy leharapja Dan Radcliffe fülét) egy fotós szólt oda hozzájuk, hogy álljanak be csoportba. Jason Isaacs a hóna alá kapta Robert Pattinsont és odavitte a többiekhez. És a fotó elkattant...