Házimanó-fejek a falon4. fejezet

Grimmauld tér 12.

A 12-es számú háznak először nyoma sem volt, majd ahogy Harry a papírlapon lévő üzenetre kezdett koncentrálni, hirtelen kiemelkedett a két szomszédos épület közül. Miután beléptek, Harry kísérői átmentek egy terembe, ahol a Főnix Rendjénk gyűlése volt. Harry nem követhette őket, mert a gyűléseken csak a Rend tagjai vehettek részt. Mrs Weasley figyelmeztette Harryt, hogy az előcsarnokban ne beszéljen hangosan, majd felkísérte az emeletre és megmutatta neki a szobáját. A szobában már várt rá Hermione és Ron.
Harry duzzogása veszekedésbe csapott át, mert nagyon rosszul esett neki, hogy barátai együtt töltötték a nyarat, mégsem írták meg neki, hogy mi történik. Mindketten azt ismételgették, hogy Dumbledore megtiltotta, hogy bármi is elmondjanak, de Harry hajthatatlan maradt. Úgy vélte, joga van megtudni a tényeket, hogy mi van Voldemorttal, hiszen ő az, aki megmentette a Bölcsek Kövét, aki felderítette Tom Denem rejtélyét, aki megmentette mindhármukat a dementoroktól, aki szemtanúja volt Voldemort visszatérésének, aki párbajozott a Sötét Nagyúrral, és aki végül megmenekült.
Később, amikor kissé megnyugodott, megkérdezte, tulajdonképpen mi is a Főnix Rendje. Kiderült, hogy ez egy titkos szervezet, mely legutóbb is felvette a harcot Voldemort ellen, és bár a gyűléseken csak a Rend tagjai vehetnek részt, Fred és George megpróbálták kijátszani Mrs Weasley éber figyelmét, és "Meghosszabbítható Fülekkel" hallgatták a beszélgetéseket, bár kevés sikerrel.
Hermione és Ron leveleikben azt írták, hogy nagyon elfoglaltak, Harry nem értette, hogyan lehetnek elfoglaltak, hiszen nem vehetnek részt az üléseken. De végül kiderült, hogy a ház takarítása és lakhatóvá tétele a feladatuk.
Egy-egy hangos pukkanással Fred és George hoppanáltak a szobában. Éppen a "Meghosszabbítható Fülekről" beszélgettek, amikor befutott Ron kishúga, Ginny is. Később kiderült hogy nem csak Lupin, Mordon, Tonks és a többi kísérő, hanem Mr Weasley és Bill, valamint Harry legnagyobb meglepetésére Piton is a Rend tagja. A fiút egyre jobban érdekelte, mit tesz a Rendért a bájitaltan professzor, de sajnos nem tudott meg semmi közelebbit.
Az ikrek egyike beszámolt arról is, hogy Fleur Delacour nem hagyta el Nagy-Britanniát, hanem a Gringottsban dolgozik, és hogy "tökéletesítse angol nyelvtudását", Bill rendszeresen ad neki magánórákat. De amikor Harry Percy felől érdeklődött, hirtelen megfagyott a levegő a szobában. Végül kiderült, hogy egy napon Percy azzal tért haza a Minisztériumból, hogy előléptették, titkár lett Caramel irodájában. Mr Weasley és a család többi tagja egyből átlátott a dolgon. Caramelnek már korábban szemet szúrt, hogy Mr Weasley nagyon közel áll Dumbledore-hoz, és most egy kémet akart szerezni a családban. Természetesen a szülők hallani sem akartak róla, hogy Percy elfogadja az állást, de ő a karrierjére hivatkozva hajthatatlan maradt. Miután a családját is becsmérelni kezdte, óriási veszekedés tört ki. Harry mindig tudta, mennyire nagyravágyó Percy, és hogy a munkánál nincs számára semmi fontosabb, de azt nem gondolta, hogy még a családjának is képes hátat fordítani. Pedig így történt. A fiúk beszámolója szerint Percy még aznap este összepakolt és Londonba költözött. Mrs Weasley megpróbálta megkeresni és hazahívni, de Percy becsapta az orra előtt az ajtót.
Kiderült az is, hogy Harry napjai nem teltek volna olyan unalmasan, ha elejétől a végéig elolvasta volna a Reggeli Prófétát, és nem csak a főoldalt vette volna szemügyre. Az újság ugyanis - Minisztériumi behatásra - két lábon járó viccet csinált belőle és Dumbledore-ból, hogy senki ne higgyen nekik, mindenki bolondnak nézze őket, ha Voldemort visszatérése kerül szóba.
Később épp az előcsarnokban, ahol mindenkinek csendben kellett maradnia, megjelent Tonks, aki már a Durlsey ház konyhájában bizonyította ügyetlenségét, és átesett egy esernyőtartón. Hogy miért is kellett csendben maradni, azt azonnal meg is tudták, ugyanis a falat borító hatalmas függöny felgördült, és feltárult előttük egy sötét hajú boszorkány festménye. A hölgy elviselhetetlen hangerővel sikítani kezdett, és ily módon átkozódott: "Szenny! Mocsok! Kosz és hitványság gyermekei! Félvérek, mutánsok, szörnyetegek, pusztuljatok erről a helyről! Hogy meritek bemocskolni atyám házát?!" A ricsajra előkerül Sirius, aki durván csendre intette az asszonyt, de az tovább folytatta: "Teeeeeeeeee! Elárultad a véremet! Bemocskoltad a húsomat!" Sirius végül behúzta a függönyt és csak ennyit mondott Harrynek: "Látom, megismerkedtél az anyámmal…"

 

Vissza 5. fejezet