Az ikrek segítenek a konyhában5. fejezet

A Főnix Rendje

Mint kiderült, Sirius családjának házában voltak, ami most már az ő, azaz az utolsó Black tulajdona volt. Vacsora közben és után is különböző dolgokról beszélgettek, de a hangulat azonnal megfagyott, amint Sirius megjegyezte: Csodálkozik azon, hogy Harry nem kérdez semmit az eseményekről. Harry ezen felbátorodva feltette kérdéseit: Hol van és mit csinál Voldemort, illetve mit tesz ellene a Rend.
Mrs Weasley tiltakozott, hogy Harry még túl fiatal, de Sirius, Lupin és Mr Weasley is úgy gondolták, hogy elmondhatnak Harrynek annyit, amennyit érdemes. Mrs Weasley és Sirius összevesztek emiatt, és az asszony Sirius fejéhez vágta, hogy valójában Jamest látja Harryben és úgy kezeli, mint a barátját, nem pedig úgy, mint a keresztfiát.
Miután eldöntötték, hogy elmondanak Harrynek néhány dolgot, Mrs Weasley azt akarta, hogy legalább az ő gyerekei és Hermione menjenek ki a konyhából, de Fred és George nem hagyták magukat, ők már nagykorúak voltak, Hermione és Ron pedig arra hivatkoztak, hogy Harry úgyis elmesél nekik mindent. Így végül csak Ginnynek kellett távoznia.
A Rend fő célja Sirius elmondása szerint az, hogy elérjék, hogy minél kevesebben álljanak Voldemort mellé, és hogy minél többen támogassák őket. Ennek érdekében megpróbálják megnyerni maguknak a varázslónépet, az óriásokat és a koboldokat is. Megtudta azt is, hogy nem történtek mostanában halálesetek, ami azt jelenti, hogy Voldemort egyelőre titokban tartja, hogy visszatért, nem akar még nyilvánosan mutatkozni és harcba kezdeni, valószínűleg azért, mert még nem állnak elegen mögötte. Dumbledore feltételezése szerint Voldemort jelenleg a hadseregét szervezi, és egy titokzatos fegyvert készül megszerezni, ami egyelőre biztonságban van.
Harry megkapta a magyarázatot arra is, miért nem hiszi el Caramel, hogy Voldemort visszatért. Amikor Caramelt megválasztották, mindig Dumbledore-tól kért segítséget, azonban ezek a tanácsot kérő levelek egy idő után elmaradtak. Kiderült, hogy Caramel félti a pozícióját és ellenfelet lát Dumbledore-ban. Meg van győződve, hogy Dumbledore a helyére pályázik. És ha elismerné, hogy Voldemort visszatért, azzal azt is elismerné, hogy a Minisztérium - vele az élen - kudarcot vallott. Márpedig erre nem hajlandó.
Sajnos a Rend tagjai nehezen találnak támogatókat, mivel a Minisztérium és ezáltal a hírek is azt sugallják, hogy Dumbledore és Harry állításai valótlanok. Sirius ráadásul nem is vehet részt a meggyőző kampányban, mivel továbbra is körözik. Lupin sem túl népszerű vacsoravendég - lévén vérfarkas. A Minisztériumban dolgozó Kingsley és Tonks pedig nem nagyon hangoztathatják nézeteiket, máskülönben elveszítenék állásukat és ezzel együtt hírszerző pozíciójukat a Minisztériumban.
A beszámolónak végül Mrs Weasley vetett véget, aki megtiltotta, hogy akár egy szóval több is elhangozzék a részletekről, és aludni küldte a gyerekeket.

 

Vissza 6. fejezet