Az ominózus prefektusi jelvény9. fejezet

Mrs Weasley félelmei

Dumbledore a kijelentés után szó nélkül elhagyta a termet, a bíróság tagjai pedig nem törődve Harryvel felálltak, és szép sorjában távoztak. Harry óvatosan elindult a kijárat felé, és mivel senki nem állította meg, kiment. Ott várt rá Mr Weasley, aki nagyon örült, hogy felmentették.
Elindultak a kijárat felé, de összefutottak Lucius Malfoyjal, aki éppen a miniszterrel beszélt. Malfoy gúnyolódni kezdett azon, hogy Harry milyen tehetségesen tud szorult helyzetekből megmenekülni, Harry pedig azon csodálkozott, hogy a varázsló még a szemébe mer nézni azok után, hogy legutóbb halálfalóként felismerte őt. Lucius Mr Weasleybe is belekötött, őt arról kérdezte, hogy szokott-e otthon mugli tárgyakat elvarázsolni. Amikor Harry visszakérdezett, hogy a varázsló mit keres ott, Lucius megkérte a minisztert, hogy inkább a szobájában folytassák a megbeszélést. Mr Weasley azt mondta Harrynek, hogy Lucius be akar kerülni a felsőházba, pénzeli a Minisztériumot, latba veti a kapcsolatait Caramel érdekében, cserébe pedig "apró szívességeket" kér tőle.
A főhadiszálláson nagy volt az öröm, de Harrynek fájt, hogy Dumbledore-ral nem tudott beszélni, sőt, az igazgató rá se nézett. Később kiderült, hogy Sirius csak színlelte, hogy örül az ítéletnek, egy idő után ugyanis morcosabbá vált, mint valaha, és folyton a szobájában gubbasztott. Hermione arra tippelt, hogy Sirius egy kicsit bánja, hogy Harry visszamegy Roxfortba, mert félig-meddig úgy érzi, mintha ő lenne James, és örült volna, ha több időt tölthettek volna együtt.
Harry várta a roxforti tanévet, mert unta a főhadiszálláson töltött napokat. A szünidő legutolsó napján érkeztek a levelek az iskolából. A könyvlistán csak két könyv szerepelt, az egyik a Varázslástan alapfokon 5., a másik pedig egy svk könyv. Ebből az ikrek arra következtettek, hogy Dumbledore-nak végre sikerült svk tanárt találnia, ami az idén rendkívül nehezen ment neki.
Ron viszont mást is talált a borítékjában, nevezetesen egy prefektusi jelvényt. Mindenki totálisan megdöbbent, mert arra számítottak, hogy ha valaki, akkor Harry lesz prefektus, mivel Ron nem tűnt ki semmiben. Az ikrek elég bántón álltak a dologhoz, és Harry sem értette, miért nem ő kapta a jelvényt.
Hermione is prefi lett, amit Harry szintén elég rosszul fogadott. A lány véletlenül Harry kezében látta meg a jelvényt, ezért azt hitte, hogy ő a másik. És ez is csak rontott a feszült helyzeten. Mrs Weasley viszont nagyon büszke volt a fiára, és vett is neki egy új seprűt az alkalomra.
Este bulit rendeztek a két új prefektus tiszteletére, és ott volt Mordon is, aki mutatott Harrynek egy fényképet a Főnix Rendjének alapítóiról. El is mesélte, mi történt velük, jó páran meghaltak közülük, és persze igen kegyetlen módon. A képen ott voltak a fiatal Tekergők, Lily, Neville szülei, Dumbledore bátyja, és még sokan, akikről már hallottunk.
Rémszem megállapította, hogy a kérdéses íróasztalban valóban egy mumus van, Mrs Weasley pedig elindult, hogy kivégezze, mielőtt lefeküdt volna. Harryt felkavarta a fénykép, ezért menekült a buliról. De a lépcsőre érve sírást hallott, és amikor benyitott a helyiségbe, Mrs Weasleyt látta, aki pálcával a kezében összekuporodva sírt. Előtte pedig Ron feküdt a földön, aki halott volt.
És itt megállt a levegő az emberben, ahogy Harryben is, de aztán egyből rájött mindenki, hogy az ott egy mumus. Mrs Weasley tovább próbálkozott és felváltva jelentek meg a fiai és a férje - holtan. Tovább sírt, Harry a látványtól meg volt döbbenve, de közben megérkezett Lupin, Sirius és Mordon. A három úr közül az első elegáns csuklómozdulattal "gömbbé" változtatta a mumust, majd eltüntette. Végül megvigasztalta Mrs Weasleyt, és biztosította róla, hogy a Rend ezúttal sokkal felkészültebb, mint annak idején, így sokkal kisebb a veszély, hogy bárki is meghaljon, habár előfordulhat. Harrynek a fejezet során kétszer is megfájdult a sebhelye.

 

Vissza 10. fejezet