A varangyképű Umbridge prof :-)12. fejezet

Umbridge professzor

Seamus másnapra sem enyhült meg Harry irányába. Az új kviddicskapitány Angelina Johnson lett. Az ikrek hirdetésben kezdtek el tesztelőket keresni a bonbonjaikra, amit Hermione eléggé rossz néven vett, és közölte Ronnal, hogy beszélni fognak az ikrekkel. De Ron nem díjazta különösebben az ötletét.
A tanév első napjának első két óráját Binns professzor tartotta. És persze unalmas volt, mint általában. Szünetben kimentek az udvarra, Cho Chang pedig éppen arra járt, mégpedig egyedül. Meg is szólította Harryt. Éppen kezdtek volna belelendülni a beszélgetésbe, amikor Ron egy megjegyzést tett a lány ruháján lévő, Tornádók kviddicscsapatot ábrázoló jelvényre, Cho pedig megsértődött és otthagyta őket. Hermione utána jól le is szidta Ront az érzéketlensége miatt.
A következő két óra magával a bájitalok mesterével következett be. És persze élményekkel telve volt, mint általában. Kiderült, hogy az egyszerű földi halandóknak már csak ebben az évben lesz bájitaltan órájuk, az RBF után ugyanis csak a legjobbak tanulhatják tovább. Az órán egy különösen nehéz bájitalt kellett készíteniük, ami szinte senkinek sem lett tökéletes, kivéve… de ezt úgyis tudjuk. Piton nagy elégtétellel vette tudomásul, hogy Harry kihagyott egy lépést az elkészítéskor, és a bájitalát egy suhintással eltüntette az üstjéből, ami azt jelentette, hogy az órai munkája egyes. Mindenki más beadhatta elbírálásra, amit kifőzött.
Óra után Harry azon is felhúzta magát, hogy Ron és Hermione vitáztak, ezért otthagyta őket és egyedül ment jóslástan órára. Kiderült, hogy jóslástanból idén álomfejtés lesz a tananyag.
Az aznapi utolsó dupla óra a sötét varázslatok kivédése volt. A tanárnő megkövetelte, hogy kórusban válaszoljanak a kérdéseire és jelentkezzenek, mielőtt megszólalnak. Felvázolta a tantárgyi célkitűzéseket a táblára, Hermione pedig rákérdezett, hogy miért nem szerepel ott a védővarázslatok gyakorlása. Kiderült, hogy Umbridge egyáltalán nem akar az órákon gyakorlati foglalkozást tartani, mert úgy véli, ha valaki megtanulja az elméletet, elsőre is sikerül majd neki a vizsgán az adott varázslat. Ráadásul biztos volt benne, hogy nem fenyegeti őket semmilyen veszély, tehát a tanultakra nem is lesz szükségük.
Hatalmas vita kerekedett ebből, ami odáig fajult, hogy Harry felhozta Voldemortot, ellentmondott a tanárnőnek, amikor az azt állította, hogy Cedric halála baleset volt, és erősen súrolta a szemtelenség határát. Umbridge végül írt egy "intőt", amit egyenesen McGalagonyhoz kellett vinnie.
McGalagony elolvasta, de ahelyett, hogy leszidta volna Harryt, azt kérte tőle, hogy legyen elővigyázatosabb, ne hangoztassa a véleményét Umbridge előtt, hisz a nő mindent jelent a Minisztériumnak. Kiderült továbbá az is, hogy Harry egy héten át minden napra büntetőfeladatot kapott Umbridge-től.

 

Vissza 13. fejezet