A Szárnyas Vadkan cégére16. fejezet

A Szárnyas Vadkanban

Hermione csak hetekkel később említette meg ismét, hogy Harrynek kéne tanítania őket. Harry végül bele is egyezett ebbe, sőt abba is, hogy nem csak kettőjüket fogja tanítani, hanem mindenkit, akit érdekel. Beszélgetésük közben Hermione megemlítette, hogy levelezik Viktor Krummal. Ron pedig nem állta meg szó nélkül, és felhívta a lány figyelmét, hogy Vicky nem csak levelezőpartnerre vágyik…
Hamarosan eljött a Roxmortsi hétvége. Harry kicsit aggódott, hogy Sirius a kérésük ellenére mégis eljön és felbukkan a faluban, de szerencsére ez nem történt meg. Miközben elhagyták a kastélyt, Frics feltűnően szagolgatta Harryt, amit a barátai is észrevettek, így elmesélte nekik, mivel lett meggyanúsítva a bagolyházban. Hermione elkomorult és gondolkodóba esett, amikor végighallgatta a történetet.
Roxmortsban a Szárnyas Vadkan fogadóban találkoztak azokkal, akiket érdekelt még az SVK tanulás. A kis kocsma tökéletes ellentéte volt a csinos és tiszta Három Seprűnek; ablakai olyan mocskosak voltak, hogy a fény alig szűrődött be az apró, kőpadlós helyiségbe, a rozoga asztaloknál csuklyás vagy bekötött fejű népségek ültek, az arcát senki nem mutogatta szívesen, a csapos pedig több volt, mint rosszindulatú.
Harry nagyon megdöbbent, amikor rövid várakozás után befutottak a tanulni vágyók, ugyanis nem számított ennyi emberre. Eljött Neville, Dean, Lavender, Parvati és Padma Patil, Cho egy barátnőjével, Luna Lovegood, Katie, Alicia, Angelina, Colin és Dennis Creevey, Earnie Mcmillan, Justin Finch-Fletchley, Hannah Abott, és Susan Bones a Hugrabugból, Anthony Goldstein, Michael Corner és Terry Boot a Hollóhátból, Ginny, egy szőke fiú a hugrabugos kviddiccsapatból, az ikrek és Lee Jordan.
A beszélgetés kissé döcögve indult, és Harrynek egy ideig az volt az érzése, hogy ez a sok ember nem is azért gyűlt össze, hogy svk-t tanuljon, hanem hogy közvetlenül tőle halljanak részleteket Cedric halálával és Voldemorttal kapcsolatban. A szőke hugrabugos fiú, Zacharias Smith különösen gyanakvó volt, és Harry nem is értette, mit keres ott egyáltalán. De a többiek kérdezősködni kezdtek, hogy valóban meg tud-e idézni egy igazi patrónust, valóban legyőzte-e a baziliszkuszt és így tovább. Cho pedig felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy a Trimágus Tusán milyen hősiesen állta a sarat Harry.
Miután mindenki késznek mutatkozott arra, hogy sötét varázslatok kivédését tanuljon a hőstől, a találkozók helyszínére terelődött a szó. Semmi használható ötlet nem volt, ezért megegyeztek, hogy majd kerítenek egy alkalmas termet, és a témát elnapolták. Hermione körbeadott egy papírt, hogy mindenki írja alá, de többen visszakoztak, mert nem akarták, hogy a nevük leírva szerepeljen egy ilyen titkos összejövetel kapcsán. Hermione végül meggyőzte őket, hogy nem adja ki a kezéből a papírt, így mindenki aláírta.
A megbeszélés végeztével visszafelé tartottak a falu központjába, miközben Hermione megemlítette, hogy Michael Corner és a hollóhátas barátai biztosan csak azért jöttek el, mert a fiú Ginny barátja. Ron teljesen kibukott a hírtől és minden részletre kíváncsi volt, Michael pedig hirtelen borzasztó ellenszenves lett neki. Közölte, hogy ő azt hitte, Ginnynek Harry tetszik, de Hermione kijavította, hogy ez már a múlté, a lány hónapokkal korábban ejtette a Harry-témát. És ha már itt tartottak, Hermione kérdőre vonta Harryt is Chóval kapcsolatban, és megjegyezte, hogy a lány egész idő alatt le sem vette Harryről a szemét.

 

Vissza 17. fejezet