Dobby az összes sapkát lenyúlta :-)18. fejezet

Dumbledore Serege

Harryék rájöttek, hogy valószínűleg Umbridge olvassa a diákok levelezését, így fordulhatott elő, hogy majdnem elkapta Siriust a kandallóban. Hermione már akkor gyanította ezt, amikor hallott Frics és a trágyagránát-rendelés esetértől. Úgy gondolta, ez remek alkalom lett volna arra, hogy elkobozzák Harry levelét.
Hermionénak rossz érzése volt azzal kapcsolatban is, hogy Sirius támogatta a titkos svk-klub működését. Ettől olyan érzése támadt, hogy mégsem volt egészen jó ötlet ez az egész, és meg is mondta Harryéknek, hogy szerinte Sirius kicsit rajtuk keresztül éli ki a kalandvágyát, mivel olyan régóta be van zárva az elhagyatott Black-házba.
Miután Angelina megszerezte a szükséges engedélyt, újra kviddicsezhettek. Az idő viszont olyan szörnyű volt, hogy nem sok értelme volt a szakadó esőben röpködniük. Edzés után az öltözőben Harrynek ismét megfájdult a sebhelye, de mindenkinek azt mondta, hogy csak belekapott a szemébe a törülközőjével. Ronnak persze elmondta az igazat, és közben rájött, hogy most már azt is meg tudja mondani, Voldemort mérges-e vagy különösen boldog éppen akkor, amikor a sebhelyébe fájdalom nyilall. Akkor éppen nagyon mérges volt, mert valami, amit véghez akart vinni, túl lassan haladt. Harry árnyékokat és összefüggéstelen hangfoszlányokat is érzékelt. Arról viszont, hogy Dumbledore-hoz forduljon, hallani sem akart.
Az éjjel a klubhelyiségben érte Harryt leckeírás közben. Álmában ismét a rejtélyes folyosón járt, ám még mindig nem tudott rájönni, mi lehet az ajtó mögött, mert Dobby felébresztette, ugyanis visszahozta neki Hedviget. A manó szemlátomást az összes Hermione által kötött sapkát és zoknit magára vette, és szomorúan mesélte, hogy mióta a többi manó felfedezte az elrejtett holmikat, megsértődtek és megtagadták a Griffendél-torony takarítását, nehogy véletlenü besétáljanak a csapdába, és akaratlanul felszabadítsák magukat.
Harry ezután megkérdezte Dobbytól, nem tud-e egy helyet, ahol megtarthatják a saját svk óráikat, mire Dobby mesélt neki a Kívánságok Szobájáról. Ez a Roxfort egy titkos helyisége, amely mindig a belépő szükségleteihez igazodik (például éjjeliedényekkel volt tele, amikor az előző tanévben Dumbledore megtalálta). A legfőbb előnye pedig az volt, hogy igen kevesen ismerték, mert aki járt is ott, az sem jött rá, hogyan működik.
Végül meg is tartották az első összejövetelt. A terem, amit Dobby ajánlott, több volt, mint tökéletes; minden elképzelhető felszerelés és könyv a rendelkezésükre állt. Első dolguk a név és a vezető kiválasztása volt. Harryt természetesen egyhangúlag megszavazták, a névvel kapcsolatban viszont volt némi tanakodás. Felmerültek az Anti-Umbridge Társaság és a Minisztériumi Idióták Ellenes Csoport elnevezések is, ám végül Cho felvetette, hogy nevezzék magukat Defence Association-nek (kb. Védelmi Társaság), és akkor használhatnák a DA rövidítést. Ginnynek tetszett a DA, de azt javasolta, hogy a teljes név inkább Dumbledore's Army (Dumbledore Serege) legyen. Végül ebben állapodtak meg.
Mivel Harry a Sötét Nagyúr ellen is sikeresen alkalmazta a lefegyverző Capitulatus átkot, úgy döntött, első alkalommal ezt fogja gyakoroltatni velük. A diákok sokat fejlődtek a gyakorlásnak és a hasznos tanácsoknak köszönhetően, Cho pedig mindvégig ügyes volt, csak akkor bénázott, amikor Harry odament hozzájuk. Be is vallotta, hogy Harry zavarba hozta.

 

Vissza 19. fejezet