Luna a Griffendélnek szurkol :-)19. fejezet

Az Oroszlán és a Kígyó

A DA találkozók sikeresnek bizonyultak. A résztvevő diákok gyorsan fejlődtek a különböző védelmi technikák elsajátításában. Hermione idővel azt is kitalálta, hogyan tudnak mindenkit egyszerre értesíteni, ha megváltozik a találkozó időpontja. Mivel nem akartak mindig egy adott időpontban találkozni, és az is feltűnő lett volna, ha túl sokat beszélgetnek a folyosón, a lány hamis galleonokat készített, amelyeken sorozatszám helyett a következő összejövetel időpontja szerepelt. Harry a saját galleonján tudta megváltoztatni az időpontot, és ha ezt tette, felizzott a többi pénzérme is, így akik a zsebükben tartották, rögtön érezték a meleget. Hermione azt is bevallotta, hogy az ötletet tulajdonképp a Halálfalók karján lévő jegy adta neki.
A Mardekár-Griffendél meccs közeledtével ismét megszaporodtak az inzultusok. A csapatok játékosai gyakori vendégek lettek a gyengélkedőn, a gúnyolódás és fenyegetőzés pedig igencsak elharapózott. Ron nagyon rosszul viselte mindezt. A szívére vett minden gonoszkodó megjegyzést, beijedt a fenyegetőzésektől, és annyit ismételgették neki, hogy pocsék játékos, hogy végül bele is törődött ebbe.
Malfoy volt persze a főkolompos. Kitalálta, hogy minden mardekáros viseljen egy ezüst, korona alakú jelvényt a következő felirattal: "Weasley a mi királyunk" A jelszóhoz pedig dal is társult, amely azt volt hivatott elregélni, hogy Ron olyan pocsék őrző, hogy minden gólt beenged, és így megnyeri a meccset a Mardekárnak.
A meccs reggelén Ron már nagyon rosszul volt, és nem segített rajta Hermione szerencsepuszija sem, a lámpaláza pedig a játék kezdete után sem múlt el. Az sem könnyített a helyzetén, hogy a Mardekár csapatának két új terelője Crak és Monstro lett. Az első három gólt simán beengedte, a mardekárosok pedig fetrengtek az örömmámorban. Amikor végül pontot szerzett a Griffendél, felhangzott a tömegben a vérfagysztó oroszlánüvöltés, Luna ugyanis kreált magának egy sapkát, ami egy életnagyságú oroszlánfejet mintázott, és élethűen üvöltött is, ha viselője úgy kívánta.
Harry végül meglátta a cikeszt, és nagy nehézségek árán meg is szerezte, habár Malfoyjal szabályos közelharcot vívtak érte, és a fiú keze Harry összekulcsolt ujjait markolászta még az után is, hogy a cikesz már megvolt. De Harrynek nem volt alkalma leereszkedni, mert Crak eltalálta egy gurkóval a játék lefújása után, ezért a földre zuhant, bár a cikeszt nem engedte el.
Madam Hooch ordítozni kezdett Crakkel a levegőben, de közben Malfoy Harryék mellett landolt, és először Mrs és Mr Weasleyt, majd Harry anyját kezdte durván sértegetni az ikrek és Harry előtt. Addig feszítette a húrt, amíg mindhárman rá nem rontottak. Fredet ugyan lefogták a többiek, de George és Harry nekiestek Draconak és jól helybenhagyták.
McGalagony magánkívül volt a haragtól, és egy heti büntetést helyezett nekik kilátásba, de ekkor belépett az irodába Umbridge professzor, aki magával hozta a 25-ös számú oktatási rendeletet is, melynek az volt a lényege, hogy jogában állt büntetést kiszabni és jogokat megvonni a diákoktól, valamint a tanárok által kiszabott büntetéseket felülbírálni. McGalagony nagyon visszautasítóan bánt vele, de a rendelet ellen nem tudott mit tenni, Umbridge pedig élvezettel jelentette ki, hogy ezennel örökre eltiltja Harryt, Fredet és George-ot a kviddicscsapatban való részvételtől, a seprűiket pedig elkobozta.
Ron estig elő sem került, és rémesen szégyellte magát a meccsen nyújtott szánalmas teljesítményéért, de amint meghallotta, mi történt Harryékkel, többé már nem volt fontos számára az önsajnálat. Hermione viszont úgy gondolta, talán akad valami, ami jobb kedvre derítheti őket. Bejelentette ugyanis, hogy Hagrid visszatért.

 

Vissza 20. fejezet