Hermione beviszi az erdőbe Umbridge-et :-)33. fejezet

Küzdelem és repülés

Habár Harrynek fogalma sem volt, hogy mit tervez Hermione, hogy ne keltsen gyanút, úgy tett, mintha tudná hova mennek. Elhagyták a kastélyt, és a Tiltott Rengeteg felé vették az irányt. Harry közben aggódva figyelte a sebhelyét, ami most is sajgott, ám nem érzett benne égető fájdalmat. Tudta, hogy ha ez bekövetkezik, az azt jelenti, hogy Voldemort megölte Siriust vagy megszerezte azt, amit akart.
Az erdő szélén Umbridge habozott, és saját biztonsága érdekében előreküldte a két gyereket pálca nélkül. Harry egyre inkább aggódott Hermione terve miatt, amikor felfedezte, hogy az ösvény, amin haladnak, egyenesen Aragog fészkéhez vezet. Hermione persze ezt nem tudhatta, de sem Harry kétkedő kérdései, sem Umbridge türelmetlen nyavalygása nem bizonytalanította el. Harryt az is aggasztotta, hogy Hermione jó hangosan beszélt, és teljesen szükségtelen zajjal csörtettet át a bozótoson.
Hirtelen egy nyíl suhant ez közvetlenül a fejük felett, és közel ötven kentaur tűnt fel körülöttük. Íjukat felemelve mindannyian rájuk céloztak. Azt tudakolták, hogy kik ők és mit keresnek az ő erdőjükben. Umbrdige pálcát rántott, és sűrűn emlegette a Minisztérium félvérekre és emberközeli intelligenciával rendelkező lényekre vonatkozó rendeleteit. Ezzel remekül felbőszítette a büszke kentaurokat, akik kijelentették, hogy az erdő egyedül az övék, az intelligenciájuk pedig szerencsére felülmúlja a balga emberekét.
Umbridge azzal vágott vissza, hogy csak azért lakhatnak az erdőben, mert a Minisztérium engedély adott rá, és bestiáknak, irányíthatatlan vadállatoknak nevezte őket, végül pedig kötöző bűbájt küldött a vezetőjükre, Magorianra. A többi kentaur ekkor rátámadt a nőre, majd Goron elhurcolta őt az erdő sűrűjébe.
A figyelem most Harryékre terelődött. A kentaurok azon vitatkoztak, mi legyen velük, hiszen az ifjakat általában nem szokták bántani. Hermione azzal érvelt, hogy csak azért hozták ide Umbridge-et, mert bíztak abban, hogy a kentaurok megszabadítják őket a nőtől. Ezt a kentaurok úgy értelmezték, hogy Hermione engedelmes szolgának tekinti őket, akik elvégzik a piszkos munkát helyettük. De ők nem szolgák, hanem egy ősi faj, és nem ismerik el a varázslók felsőbbrendűségét, sem pedig törvényeiket.
Már azon voltak, hogy Harryéket is elhurcolják, amikor is recsegő-ropogó hang hallatszott a tisztás széléről, és megjelent az óriás, Grawp. Egyetlen szót ismételgetett: Hagger. Harry nem tudta, ez mit jelent, de Hermione rájött, hogy minden bizonnyal Hagridot keresi. Grawp észrevette őket, és megszólította "Hermyt", rajta követelve a testvérét. Közben véletlenül fellökött egy kentaurt, erre mindenfelől nyilak záporoztak az arcára.
Harryék kihasználták az alkalmat a menekülésre, miközben sűrű cseppekben hullott rájuk Grawp vére. Az óriás szétkergette a kentaurokat, és közben fákat döntött ki. Ezalatt Harryék messze távolodtak a csatatértől, és a fiúnak csak azon járt az esze, hogy túl sok időt vesztegettek el. Nagyon mérges volt Hermionéra, hogy az ötlete miatt ilyen messzire távolodtak el a kastélytól.
De ekkor megjelent Ginny, Luna, Neville és Ron, akik sikeresen kiszabadultak Malfoyék markából, és még barátaik pálcáit is visszaszerezték. Az ablakból látták, hogy Harryék az erdőbe mennek, ezért utánuk indultak. Harry elmondta nekik, hogy Voldemort valóban elfogta Siriust. Miközben azon tanakodtak, hogyan juthatnak el a Minisztériumba, veszekedés tört ki amiatt, hogy kik menjenek és kik nem. Harry csak két legjobb barátját akarta vinni, de természetesen a többiek is ki akarták venni a részüket a mentőakcióból.
Luna azt javasolta, hogy repüljenek, de seprűje csak Ginnynek és Ronnak volt. Ám ekkor feltűnt két csontvázszerű, denevérszárnyú ló, akiket a Harry és Hermione ruháira rászáradt vér vonzott oda. Harry kitalálta, hogy Ronnal ketten előremennek a lovak hátán repülve, de Hermione hallani sem akart arról, hogy hátramaradjon. A probléma viszont megoldódott, amikor újabb hat-hét szárnyas ló jelent meg körülöttük. Nem volt több kifogás, amivel vissza lehetett volna tartani a többieket, ezért Harry beletörődve ebbe utasítást adott, hogy szálljanak fel egy-egy lóra.

 

Vissza 34. fejezet