Draco erőt vesz magán és hátrafordul... :-)6. fejezet

Draco kerülőútja

Harry az elkövetkezendő pár hétben az Odúban vendégeskedett. Az időt leginkább kviddiccsel töltötték. Mivel Ginny (aki viszonylag jól játszott) Ronnal, Hermione pedig (aki viszont elég ügyetlen volt) Harryvel volt rendszerint egy csapatban, így nagyjából egyenlő esélyeik voltak.
A felhőtlen nyarat azonban a naponta érkező rossz hírek árnyékolták be. A Próféta rendszeresen számolt be eltűnésekről, különös halálesetekről, sőt, Harry tizenhatodik születésnapján Lupin újabb dementor-támadásról hozott hírt. Bill és Mr. Weasley is szolgált rossz hírekkel: Florean Fortescue-t elrabolták, Ollivander egyszerűen eltűnt, Igor Karkarov holttestét pedig egy zsákban találták meg - a Sötét Jegy alatt. (Lupin csodálkozott is, hogy csak ennyi idővel azután, hogy Voldemort visszatért, hiszen amikor Regulus Black árulta el a Nagyurat, pár nappal élhetett csak tovább.)
A rossz hangulatban töltött születésnapot követő reggelen megérkeztek a roxforti baglyok elhozva a tankönyvlistákat és egy meglepetést: Harry kviddicskapitányi jelvényét.
Nem lehetett tovább halogatni az Abszol úton tett látogatást; egy szombati napon a Weasley család, Hermione és Harry a Minisztériumtól kölcsönkapott autóval elindultak, hogy megvegyék a tanévhez szükséges felszereléseket. A baljósan üres Foltozott üstben Hagrid csatlakozott a társasághoz, hogy még nagyobb biztonságban legyenek. A máskor mindig vidáman nyüzsgő utca cseppet sem emlékeztetett a régi önmagára: az egykor díszes kirakatokat most a Minisztérium plakátjai fedték, melyek fokozott óvatosságra hívták fel a néhány sietősen, és a nagyobb biztonság reményében csoportokba tömörülő járókelő figyelmét, és a szabadlábon levő Halálfalókkal riogattak. A lehangoló látványhoz hozzájárultak a kopott standok is, melyek közül nem egy kínált amuletteket vérfarkasok, dementorok és Inferiusok ellen. (Az egyik Mrs. Weasleyre akarta tukmálni az áruját, s csak az mentette meg az azonnali lecsukatástól, hogy Mr. Weasley nem volt szolgálatban, és egyébként is siettek.)
Hogy minél hamarabb végezhessenek, úgy döntöttek, Hermione, Ron és Harry Hagrid kíséretében megveszik a szükséges talárokat, míg Mr. és Mrs. Weasley Ginnyvel elmegy beszerezni a tankönyveket. Madam Malkin Talárszabászata is látszólag üresnek tűnt, ám alig csukta be maga mögött az ajtót a Trió (Hagrid kinn várakozott a bolt előtt, hogy ne zsúfolódjanak be annyian), ismerős hangot hallottak: Draco Malfoy próbálta meggyőzni édesanyját arról, hogy már igazán nem gyerek, intézhetné egyedül is a dolgait. Ahogy a mardekáros fiú meglátta, kik léptek be a boltba, szinte azonnal kirobbant az ellenségeskedés. Sem Draco, sem Narcissa nem fukarkodott a sértésekkel, majd miután Madam Malkin zavarában meg akarta igazítani Draco bal ruhaujját, a fiú lerángatta magáról a talárt és a földre dobta, ezt követően pedig felháborodottan távozott a boltból édesanyjával karöltve.
Miután a talárszabászatban végeztek, Hagrid kíséretében útba ejtették a patikát és az Uklopsz Bagolyszalont is, majd meglátogatták a Weasley Varázsvicc Vállalatot, mely a többi bolttal ellentétben kifejezetten vonzotta a tekintetet harsány kirakatával és a Minisztérium plakátját gúnyoló hirdetésével. Ahogy azt az ikrektől el lehetett várni, a bolt zsúfolásig tele volt a legkülönbözőbb trükkös termékekkel, ám felállítottak olyan részleget is, mely komolyabb dolgokat is kínált, mint például kisebb átkok és bűbájok ellen védelmet nyújtó köpenyeket és kesztyűket.
Miközben a boltban válogattak (Harry ingyen elvihetett bármit, hiszen ő adta a kezdőtőkét az ikreknek), az ablakon át megpillantották az immár egyedül sétáló Draco Malfoyt. Gyanították, hogy nem könnyen szabadulhatott el az anyjától, és bizonyosan komoly oka lehetett rá, ha mégis ezt tette. Így aztán a láthatatlanná tevő köpeny alatt a fiú nyomába eredtek, és egészen a Borgin és Burkesig követték, ahol a Ronnál levő telefülek segítségével kihallgatták a bent zajló beszélgetés egy részletét: Draco egy bizonyos dolog a javítása után érdeklődött, amit elmondása szerint nem tudott magával hozni, mert nem mozdítható. Próbálta rávenni Borgint, hogy magyarázza el, hogyan lehet helyrehozni, s miután a férfi húzódozott, megfenyegette, hogy ráküldi a Malfoy család egyik barátját, Fenrin Greybacket. Mielőtt távozott volna az üzletből, Draco figyelmeztette Borgint, hogy tartsa biztos helyen és el ne merje adni azt a dolgot, amit félretettek neki. Miután nem derült rá fény, hogy mi lehet ez, amint Draco elhagyta az üzletet, Hermione bement, hogy kiderítse, miről is beszéltek - ám nem járt sikerrel.

(Morgan Le Fay)