6. fejezet

Szellem a pizsamában

 

Rémszem halála mindenkit nagyon megrendített, és ezt Harryék nap nap után látják is, az Odú lett ugyanis a Rend új főhadiszállása, amióta Dumbledore halálával mindenki titokgazda lett, akinek addig elmondta, hol található a Black ház. Az állandó vendégektől megtudhatjuk, hogy a Próféta egy szóval sem említette Mordon halálát, sőt, a Minisztérium olyan kínosan ügyel rá, nehogy kitudódjon, hogy Harryéket felelősségre sem vonják a kiskorúként elkövetett jogosulatlan mágia-használatért. Az eset jól mutatja, Voldemort hatalma milyen mértékben megnőtt.

Harry szeretne már elindulni, hogy megkeresse a horcruxokat, de még nem teheti, hiszen a tizenhetedik születésnapjáig a Minisztérium minden kiskorú varázslót szemmel tart. Ronnal és Hermioneval csak tervezgethetik, hogy fognak nekivágni a küldetésnek, de Mrs. Weasley mindent megtesz, hogy ebben is akadályozza őket, hogy minél később vágjanak csak neki a veszélyeknek. Hiába foglalja azonban le őket az esküvő körüli legkülönbözőbb teendőkkel, hiába próbálja lebeszélni Harryt a tervéről, és próbálja kiszedni belőle, mit is bízott rá Dumbledore egészen pontosan. A trió elhatározza, hogy az esküvő után útnak indulnak.

Ahogy a nagy nap közeledik, felmerül Harry álcázásának a kérdése is, hiszen a vendégek előtt nem mutatkozhat. A teendők is egyre sűrűsödnek, Harryéknek mégis sikerül alkalmat találniuk a beszélgetésre. Miközben Hermione egyik hasznos könyvet pakolja el a másik után, Harry megpróbálja őket lebeszélni róla, hogy vele tartsanak, ám mindhiába. Hermione elmondja, hogy már jó ideje felkészült az útra, még a százfűlé-főzetből is ellopott valamennyit, sőt, a szüleire is felejtés-bűbájt bocsátott, nehogy veszélybe sodorja őket. Még Ron is gondolt rá, hogy ha nem jelenik meg a Roxfortban, a halálfalók minden bizonnyal tudni fogják, hogy Harryvel indult útra: a ikrek és Mr. Weasley segítségével elvarázsolták a padláson élő kopogószellemet, így akárki keresi majd, láthatja, hogy a régi pizsamájában, skarlátosan nyomja az ágyat.

Ahogy sikerül megállapodniuk, hogy Ron és Hermione is Harryvel tarthat, felmerül a kérdés, hogy merre induljanak. Harry Godric’s Hollow-ban kezdené a keresést, mert bár nem tudja, találnak-e ott egyáltalán valamit, legalább odatalálnak, nem csak elindulnak találomra megkeresni a horcruxokat. Hermione mégis le akarja beszélni a tervéről, hiszen bár tényleg nincs jobb ötlete, úgy gondolja, Voldemort mindenképp figyelteti a falut, számítva Harry felbukkanására. Nem csak a horcruxok helye okozhat azonban problémát, ahogy Harry jobban belegondol, rájön, hogy ha meg is talál egyet, nem tudja, hogyan pusztíthatná el.

Ismét Hermione siet a segítségére, ugyanis még a nyári szünet előtt ellopta a horcruxokkal foglalkozó könyveket Dumbledore irodájából (egyszerűen magához hívta őket a nyitott ablakon keresztül). Nem csak a készítésükről olvashatnak benne, de arról is, hogy a lelket újra össze lehet forrasztani, ha valaki igazán megbánja a tettét, illetve hogy csak nagyon nehezen lehet őket elpusztítani (mint például a baziliszkusz mérgével), és hogy ameddig épek, a lélek akár ki is léphet belőlük időről időre, mint ahogy Ginny-t is a befolyása alá vonhatta Tom Denem naplója. Ehhez azonban erős lelki kapcsolat szükséges.

A beszélgetést Mrs. Weasely szakítja végül félbe, mert megérkeztek Fleur szülei is. A zsúfolt Odúban tetőfokára hág a készülődés, minden szoba ragyog, a kert törpétlen, és a védővarázslatokat is megerősítették, Mrs. Weasleynek mégis marad ereje még arra is, hogy egy kisebb ünnepség keretében megemlékezzenek Harry tizenhetedik születésnapjáról.

 

 

(Morgan Le Fay)