9. fejezet

 

Rejtekhely

 

A hiúz-patrónus érkezése és szavai alaposan felbolygatják a lakodalmat. Harry és Hermione gyorsan reagálnak: azonnal felpattannak, és Ron keresésére indulnak. Épp akkor találják meg, mikor csuklyás alakok jelennek meg a tömegben, és repkedő átkok közepette hoppanálnak el a Tottenham Court Roadra.

Mint kiderül, Hermione kezdettől fogva számított valami hasonlóra, így jó előre elpakolt minden felszerelést, amire szükségük lehet, és alaposan átgondolta, mit tegyenek, ha váratlanul kell távozniuk. Mivel az utcán elég nagy feltűnést keltenek dísztalárjukban, Ronnak és Harrynek először is át kell öltöznie. Miközben Harry felveszi a láthatatlanná tévő köpenyt – és a Százfűlé-főzet hatásának elmúltával Barryből ismét Harry lesz –, arra jutnak, hogy a Foltozott Üstbe nem mehetnek, és Piton miatt a Grimmauld teret is kihúzzák a lehetséges búvóhelyek listájáról.

Hogy megbeszéljék a dolgokat, beülnek egy kávézóba. Miközben az unott pincérnő kihozza a rendelésüket, s közben elhatározzák, hogy valahova vidékre hoppanálnak és onnan kísérelnek meg kapcsolatba lépni a Renddel, két munkás érkezik és ül le a szomszédos asztalhoz. A trió indulni készül, mikor a munkások váratlanul pálcát rántanak. Harry azonban legalább olyan gyors, mint ők. Az egyiket elkábítja, de a másik pár átokkal letarolja a kávézó berendezését, majd megkötözi Ront. Hermione sóbálványátokkal lebénítja a férfit, akiben Dolohovra ismernek, aztán – míg Harry és Ron rendet rak – kitörli a két halálfaló és a pincérnő emlékeit.

Eltöprengenek azon, hogy a halálfalók vajon hogyan bukkantak rájuk ilyen gyorsan. Úgy gondolják, talán a fiatalkorú varázslók bűbájhasználatát követő bűbáj még mindig (vagy már megint) talál Harryre, de nem tudják, ez hogyan lehetséges. Otthagyva a kávéházat végül mégis a Grimmauld térre mennek, ahol először Mordon egy nyelvkötő átka, majd egy rémisztő jelenés legyőzésével kell bizonyítaniuk: egyikük sem Perselus Piton. Hermione egy gyors bűbájjal meggyőződik róla, hogy egyedül vannak a házban, Ron pedig az utcát kémleli az ablakon át. Minden nyugodt, mígnem Harry sebhelyébe rettentő fájdalom nyilall; Voldemort határtalanul dühös.

Hermione ismét figyelmezteti Harryt az okklumencia fontosságára, ám ekkor Mr Weasley patrónusa érkezik. „A család biztonságban van. Ne válaszoljatok, figyelnek bennünket.” Ron és Hermione örömmel fogadják a jó hírt, hogy senkinek nem esett baja. Harry is örül, de hogy elrejtse sebhelye sajgását a másik kettő elől, kimegy a mosdóba, ahol szörnyű kín és újabb látomások gyötrik: Voldemort Rowle-t (az eredeti verzióban Voldemort második neve Marvolo, kettejük közt a név által nem áll fent szorosabb kapcsolat; szerk.), a másik kávéházas halálfalót kínoztatja Dracóval. Magához térve Hermione kopogását hallja, de eltitkolja az előbb látottakat.

 

(Tipca)