Az ötödik kötet

A könyv tartalmát fejezetekre bontva itt találjátok:

Mivel többen dolgoztunk rajta, a stílus nem teljesen egységes, remélem, ezt elnézitek nekünk. Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy néhány szereplő, helyszín és egyéb kifejezés neve valószínűleg meg fog változni a magyar fordításban, de mivel nem tudjuk kitalálni, mi lesz belőlük, mindenhol igyekeztünk az eredeti kifejezéseket használni. Végezetül pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez a rövid összefoglaló csupán arra szolgál, hogy a várakozás hosszú hónapjait egy kissé elviselhetőbbé tegye, a könyv olvasásának élményét nem pótolhatja semmiképp. :-)

* * *

2003. március 20. Az új könyv borítóit végre bemutatták. :-)

A brit kiadás felnőtt verziójának borítója
A brit gyermek verzió borítója
Az amerikai borító, amit valószínűleg mi is átveszünk majd

* * *

A Scholastic kiadó 2003-as Nyár/Ősz katalógusában megjelent egy összefoglaló az ötödik HP-kötetről. Íme:

"Még egyszer hangsúlyozom: erőnk az össefogásban van - a széthúzás meggyengít minket. Most, hogy Voldemort visszatért, százszorosan fontos, hogy ennek a belátásnak a jegyében éljünk. Voldemort nagyúr mesterien ért hozzá, hogyan kell békétlenséget, viszályt szítani ellenfelei körében. Csak úgy győzhetjük le őt, ha egyetértésünk és barátságunk kiállja a próbát."

Mondta Albus Dumbledore Harry negyedik roxforti tanévének végén. De amikor Harry ötödször is visszatér a varázslóiskolába, úgy tűnik, ezek a kötelékek keményebb próba elé lesznek állítva, mint eddig bármikor. Voldemort nagyúr felemelkedése élesen kettéosztja a mágustársadalmat, és a szakadék egyre csak mélyül azok között, akik elhiszik a visszatérését, és azok között, akik úgy gondolják, az egész csak egy őrült hazugság. Nem egyéb, mint Harry Potter legújabb meséje.

És ez csak egy Harry tengernyi problémái közül...

... és most csak arról beszéltünk, amivel Harrynek napközben kell szembenéznie. Az éjszakái viszont sokkal rosszabbak. Visszatérő álmában ugyanis egy ajtó jelenik meg egy kihalt folyosón. És ez az ajtó valamiért rémisztőbb, mint az összes eddigi rémálma együttvéve.

J.K. Rowling eddigi legterjedelmesebb regényében a varázslóvilág irányítóinak megbízhatatlansága kerül szembe Roxfort vezetőinek tehetetlenségével.

Ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) Harry olyan mélységet és elszakíthatatlanságot fedez fel baráti kapcsolataiban, amiről eddig nem is álmodott; törhetetlen bizalmat és határtalan önfeláldozást kap tőlük.

Habár a cselekmény rendkívül szövevényes (a könyv pedig elég vaskos), az olvasók minden bizonnyal falni fogják az oldalakat, és végül úgy hagyják el Roxfortot, ahogy Harry is: azt kívánva, bárcsak mehetnének vissza máris.

* * *

Ma (január 15-én) kaptam a Bloomsbury kiadótól ezt a levelet, amit tulajdonképpen hivatalosnak lehet tekinteni. Úgy-ahogy lefordítottam, mert minél hamarabb meg akartam osztani veletek, de a lényeg persze benne van. :-) Remélem, ti is legalább úgy örültök ennek a jó hírnek, mint én!

*

Örömmel értesítünk, hogy végre kitűztük a Harry Potter and the Order of the Phoenix című könyv megjelenésének dátumát. J.K.Rowling legújabb kötete 2003. június 21-én jelenik meg és 768 oldalas lesz. (A negyedik kötet angol változata 636 oldal hosszú volt.)

A bejelentést Nigel Newton a brit Bloomsbury Publishing vezérigazgatója és Barbara Marcus az amerikai Scholastic Children's Books kiadó elnöke közösen tették, és így kommentálták: "Nagy örömmel és izgalommal jelentjük be a kiadás időpontját. A Harry Potter and the Order of the Phoenix egyszerűen lenyűgöző, és minden J.K.Rowling rajongó imádni fogja. Egy brilliáns és lebilincselően izgalmas új történtet született, ami ezekkel a szavakkal kezdődik:

"A nyár legforróbb napja lassan a végéhez közeledett, és álmos csend telepedett a Privet Drive nagy, négyszögletes házaira. Már csak egy ember volt odakint; egy kamaszfiú, aki a négyes számú ház előtti virágágyásban feküdt."

És még egy idézet a regényből:

"Dumbledore leeresztette karját és félhold alakú szemüvegén át komolyan nézett Harryre.
- Eljött az ideje, - mondta - hogy elmondjam neked azt, amit már öt évvel elezőtt el kellett volna mondanom. Kérlek, ülj le. Most mindent meg fogsz tudni."

A Harry Potter and the Order of the Phoenix több mint 250.000 szóból áll, míg a Harry Potter és a Tűz Serlege körülbelül 191.000 szó hosszúságú. Az új kötet 38 fejezetet tartalmaz, eggyel többet, mint a negyedik.

A bejelentés teljes terjedelmében angolul itt olvasható:
http://www.bloomsburymagazine.com/redir.asp?id=625

Az új kötetet pedig itt tudod megrendelni: http://www.amazon.com

Vissza